حامد اسماعیلی

آموزش خلاصه نویسی و اصول آن

بازدیدها: 724

چه نکاتی را برای خلاصه نویسی باید رعایت کنیم؟

خلاصه نویسی یک هنر است و نیازمند تمرین و تکرار. شاید شما نتوانید در اوایل کار، خوب خلاصه نویسی کنید ولی مطمئنا با تمرین و تکرار این هنر را در خود تقویت خواهید کرد. برای خلاصه نویسی باید نکاتی را همیشه مد نظر داشته باشید و آنها را رعایت کنید:

  1. همزمان با خواندن مطلب خلاصه نویسی نکنید، اینکار منجر به کند شدن خواندن و از بین رفتن تمرکز شما میشود. متون کتابها (مانند متنی که در همین صفحه مطالعه میکنید) توسط تیترها به بخشهای مختلف تقسیم شده اند. ابتدا تنها تیترها را مشاهده کنید، سپس هر تیتر را جداگانه مطالعه کنید و سپس مفهوم جمله را همانطور که برای خود شما راحت تر است با نگارش خودتان بنویسید.
  2. استفاده از لیستهای عددی و علائم خاصی مثل علامت سوال (؟)، علامت تعجب (!)، فلشها، ستاره، ضربدر و … بسیار میتواند در این امر مؤثر و مفید باشد. سعی کنید برای خودتان علائم اختصاری تعریف کنید.
  3. هر شب قبل از خواب، چند دقیقه را صرف مطالعه و تکرار خلاصه هایی که نوشته اید بکنید و سعی کنید از روی نکات و کلمات کلیدی، متن اصلی را بخاطر بیاورید. اینکار تاثیر بسیار خوبی برای حفظ و به خاطر سپردن مطالب دارد.
  4. از عبارات و کلمات بولد (توپر) شده ی کتاب استفاده کنید، در بسیاری از موارد، واژگان مهم و مفهومی در متن کتاب به شیوه ای متمایز نشان داده میشوند.
  5. از پراکنده نویسی پرهیز کنید و سعی کنید خلاصه ها را به ترتیب و درون دفترچه ی مخصوص بنویسید و فراموش نکنید خلاصه نویسی به معنی ریزتر نوشتن نیست!

دیدگاه ها (7)

  • امیر سرورام
    اردیبهشت ۱۳, ۱۳۹۹ - ۶:۳۰ ب.ظ

    پیشنهاد می کنید که اول خلاصه نویسی کنیم بعد تست بزنیم یا با نوجه به تست ها خلاصه نویسی کنیم؟

    پاسخ
  • به نفری
    تیر ۲۵, ۱۳۹۹ - ۱:۰۴ ق.ظ

    خیلی ممنون★

    پاسخ
  • Arezoo
    اسفند ۱۳, ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۵ ق.ظ

    خیلییییی مرسی همیشه موفق باشیی

    پاسخ
  • غزل هوپی
    مرداد ۳, ۱۴۰۰ - ۵:۳۶ ب.ظ

    خیلی ممنونم از زحمات و تلاش شما

    پاسخ

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.