* تستهایی که دائما تکرار میشه زیاد داره
* نسبت حجمی که داره، اعداد تست های مناسبی ازش میاد
برای این که بتونید راحت مطالعه کنید یا بهتر بتونید تست بزنید هندسه رو به ۲ قسمت تقسیم کنید :
بخش اول : هندسه پایه
بخش دوم : هندسه تحلیلی
در قسمت اول باید دقت بکنیم که اکثر مباحث به قضایا مربوط میشه و در رابطه این مباحث، ۲ طیف دانش آموز کنکوری داریم :
۱) این که کسایی که باید قضایا رو حفظ کنن
۲) کسایی که باید قضایا رو با اثبات یاد بگیرن
داوطلبانی که در گروه اول قرار دارن باید مرور و تکرار کردن خودشون رو بیشتر از قبل داشته باشن و داوطلبانی که در گروه دوم قرار دارن باید تستهای بیشتری بزنن. هر دو تا گروه حتما باید بدون استثنا تمرینهایی که در کتاب درسی خودشون دارن به صورت جدی مطالعه بکنن و اصلا کتاب رو از دسته مطالعاتی خودشون حذف نکنن.
داوطلبایی که هندسه رو به صورت حفظ کردن قضایا میخوان پیش ببرن در روش مطالعه هندسه این رو به خاطر داشته باشید که به یک باره نباید سریعا به دنبال این باشید که قضایا رو حفظ کنید، باید صبور باشید و به مرور به حفظ قضایا بپردازید و یهویی بوجود نمیاد. به طور مثال شما لازمه که قبل از حفظ کردن حداقل یک دور قضایا رو بخونید و در مرحله بعدیش سراغ تمرینهای کتاب برید و دائما برای حل کردنشون به قضایا نگاه بندازید و موازی پیش برید (همین حین که دارید تمرین حل می کنید باید قضایا رو هم مطالعه کنید)
یه جوری میشه گفت به حالت کمک گرفتن از کتاب و باز بودن کتاب مقابلتون (کتاب باز) هستش. به مرور زمان که شما هی از کتاب به سمت قضایا میرید و بر میگردید باعث یادگیری تدریجی در شما میشه. یه پیشنهاد دیگه اینه که بعدا که میخواید قضایا رو مرور کنید، یه سری به تمرینها بزنید چون هم قضایا یادتون میاد و هم مرور و یادآوری کردید. برای افزایش سرعت خودتون هم باید سعی کنید که بیشتر از قبل بزنید حتی شده یک تست بیشتر از روز قبل. حتی بعضی موارد تست های تکراری رو هم کنار نزارید چون در هر تستی نکتهای نهفته، اگر بتونید پشت سر هم و دائما تکرارشون بکنید باور کنید بعد یه مدتی میتونید با حرکت چشم و خوندن سوال، تست رو به راحتی بزنید. در روش مطالعه هندسه، خیلی از داوطلبان دیده شده که مو به مو مطالب رو مطالعه میکنن، با کتاب درسی خودشون راضی به مطالعه نمیشن، به دنبال منابع مکمل و آموزشی کمک درسی هستن، باید مطالب رو با اثبات یاد بگیرن و گرنه از اون عبور نمیکنن، به این افراد کتاب های آموزشی و حتی استفاده از معلم خصوصی پیشنهاد میشه.
این افراد میگن که ما حق نداریم حین تمرین کردن برگردیم و قضایا رو مطالعه بکنیم، اولش خوب یاد بگیریم، بعدش میریم ببینیم چکار کردیم و تست زنی بکنیم. بنابرین همین حالا تکلیف خودتون و شیوه مطالعه و تست زنیتون رو مشخص کنید، آیا میخواید با حفظ کردن قضایا پیش برید یا میخواید که با اثبات کردن قضایا کار خودتون رو به ثمر بشونید؟
شیوه مطالعاتی دروس هندسه سال دهم، یازدهم، دوازدهم با همدیگه متفاوت هست و داوطلبان لازمه که روش مطالعاتی این سه کتاب رو با روشی خاص مطالعه بکنن تا بهره وری بیشتری نسبت به رقبای خودشون داشته باشن به طور مثال : برای این که تستهای سال دهم و یازدهم رو با رسم کردن اشکال و با به کارگیری قوه خلاقیت خودتون میتونید به سادگی به جواب صحیح دست پیدا کنید. اما در هندسه چهارم تنها روشی که به کار میره استفاده و کاربرد از فرمولها و ارزیابی و تحلیل تخصصی در این درس است. یکی از روشهای پیشنهادی کارشناسان تخصصی موسسه کنکور کمک به شما این هست که فهم بیشتری از هندسه و تحلیل اون داشته باشید: حل کردن تستهای هندسه پیش دانشگاهی و مهمتر از اون مطالعه کردن پاسخهای تشریحی آزمون هست که کمکی بزرگ و بی نظیری به شما میکنه، شما با این کار چند تا نشون میزنید، اولش این که با نحوه تستها و آزمون آشنا میشید، دوم این که سطح مطالعاتی خودتون رو هم میسنجید، سوم نقاط ضعف و قدرتتون مشخص میشه، چهارم این که آزمون رو تحلیل میکنید و هم دوباره مرور میشه و هم نقاط ضعفتون رو میتونید برطرف بکنید.
معمولا در سالهای گذشته تستهای هندسه بیشتر سطح متوسط داشتن و یکی دو تا هم سخت و پیچیده، که اون چند تا سوال متوسط رو میشه با یکم خلاق بودن و پشتکار به راحتی میشه زدشون، البته اگه واقعا تلاش بکنید و صبور باشید و با اشراف اطلاعاتی خوبی به سراغ تست برید. سوالایی که آخر فصلهای درسها در کتاب هستن خیلی مهم هستن، اگه واقعا بتونید اونا رو جواب بدید، خیلی میتونه کمکتون بکنه توی تست زنی کنکور سراسری، چون منبع اصلی برای طراحی سوالات کنکور برای طراحان فقط کتاب درسی هست.
در روش مطالعه هندسه مبحث مهم دیگهای که در رسم مثلث و هندسه فضایی در کتاب سال یازدهم داوطلبان هست توجه و دقت بسیار زیادی رو میخواد، چون اگه یه اشتباه حتی کوچک انجام بدید همه زحماتتون هدر میره و تست رو هم اشتباه میزنید، پس برای این که این اتفاق برای شما نیفته، باید تست های زیادی بزنید و بعدشم حتما تحلیل کنید آزمون خودتون رو و هم پاسخ های درست رو هم ببینید و تحلیلش کنید. روشی که میتونیم پیشنهاد کنیم اینه که به کمک مداد و خودکار یا هر چیزی که فکر میکنید میشه باهاش کار کرد و دم دستتون هست شکل فضایی که میخواید رسم کنید رو در دنیای واقعی بکشید و اونا رو بشمارید.
درسهای هندسه تحلیلی و جبر خطی راه و روش متفاوتی نسبت به همه هندسه های قبلی که داشتید دارن، مباحثش به مراتب روان تر و شیرینتر شده، راستش شما قبلا معادلات خطی رو که در گذشته به صورت دو بعدی میخونید، در این کتابایی که گفتم بهتون به صورت سه بعدی مطالعه می کنید، مهمترین مبحث این موارد ذکر شده “مقاطع مخروطی” هستن که میزان بیشتری از وقت شما رو میگیره، پس بهتره مطالعتون در این بخش رو بیشتر از قبل انجام بدین
پاسخ دهید