حامد اسماعیلی

رشته ی مهندسی کامپیوتر

بازدیدها: 356

رشته ی مهندسی کامپیوتر

مهندسی کامپیوتر در تقاطع تکنولوژی و نوآوری وجود دارد. این رشته، مسیر‌های حرفه ای متنوعی را در هر دو شاخه سخت افزار (مانند ریز پردازنده‌ها) و توسعه نرم افزار ارائه می‌دهد که هر کدام پیشرفت‌های محاسباتی را در صنایع مختلف از جمله هوا فضا و مراقبت‌های بهداشتی می‌پردازند.

مهندسی کامپیوتر با هم به دانش فنی و مهندسی برق می‌پیوندد تا پیشرفت‌های بیشتری در فن آوری دیجیتال، شبکه‌های کامپیوتری و سیستم‌های کامپیوتری ایجاد کند. به نوبه خود، مهندسان کامپیوتر از دانش گسترده خود در طراحی سخت افزار و نرم افزار و برنامه نویسی کامپیوتری استفاده می‌کنند تا سیستم عامل و رایانه‌های محاسباتی کارآمدتر و موثرتر باشند. مهندسین کامپیوتر به طور یکپارچه از آخرین نوآوری‌ها یکپارچه سازی می‌کنند، سخت افزار کامپیوتر جدید را طراحی می‌کنند، برنامه‌های کاربردی نرم افزاری را اجرا می‌کنند و قابلیت‌های شبکه‌ها و سیستم‌های ارتباطی را افزایش می‌دهند.

مهندسی سخت‌افزار

از جمله وظایف مهندسان سخت‌افزار این است که به تحقیق، طراحی، توسعه و آزمایش سیستم‌های رایانه‌ای و پردازنده‌ها و تخته مدار، دستگاه‌های حافظه، شبکه‌ها و روترها است.

سخت‌افزار کامپیوتر شامل موارد زیر می باشد:

  • تراشه‌های حافظه شامل، حافظه‌های RAM، ROM و فلش مموری‌ها
  • دستگاه‌های ذخیره سازی داده‌ها: هارد دیسک‌ها و درایوهای نوری
  • دستگاه‌های ورودی: کیبورد، کیس، موس، دوربین، میکروفون، اسکنر، صفحه نمایش لمسی و سنسور از راه دور
  • دستگاه‌های خروجی: چاپگر، مانیتور، دستگاه‌های صوتی و مودم‌ها و سوئیچ‌ها و روتر

کار اصلی مهندس سخت‌افزار کامپیوتر ادغام این دستگاه‌ها در سیستم‌های کامپیوتری و شبکه‌ای است.

مهندسی نرم‌افزار

نرم‌افزار رایانه شامل موارد زیر می باشد:

  • سیستم عامل
  • برنامه‌های کاربردی مثل گرافیک، صدا، فیلم، رسانه و بازی
  • شبکه و ارتباطات شامل طراحی وب سایت، پروتکل‌های اینترنت و …
  • زبان‌های برنامه‌نویسی
  • امنیت شبکه و سیستم

بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر

گزینه‌های حرفه‌ای برای کسانی که مایل به ورود به حرفه مهندسی کامپیوتر هستند وجود دارد. از رباتیک گرفته تا شبکه‌های بی سیم و از سیستم عامل‌ها تا طراحی هواپیما.

اگر شما به یکی از زبان‌های روز برنامه نویسی مانند ASP ، PHP یا برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل مسلط باشید، قطعاً بیکار نخواهید ماند و با حداقل ۴ تا ۶ میلیون تومان حقوق در ماه استخدام می‌شوید.

کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی کامپیوتر

با وجود توسعه روز افزون بازارهای دیجیتال و شبکه اینترنت، نیاز به حرفه‌های مهندسی کامپیوتر نیز رو به افزایش است.

تبدیل شدن به یک مهندس کامپیوتر نیازمند آموزش عالی دانشگاه است که می‌تواند از چهار تا هفت سال طول بکشد تا تکمیل شود. در دو سال اول تحصیل در رشته کارشناسی، دانشجویان به طور معمول نیازهای مهندسی کامپیوتر و دوره‌های آموزشی عمومی را به پایان می‌رسانند. دو سال بعدی تمرکز بر کلاس‌های پایه در علوم رایانه، مهندسی برق و ریاضیات است. دانشجویان به طور معمول نرم افزار، سخت افزار، شبکه و امنیت را مطالعه می‌کنند.

بازار کار

بسیاری از کارفرمایان مهندسین را با درجه‌های پیشرفته ترجیح می‌دهند، که به این معنی دو سال کار کارشناسی ارشد برای واجد شرایط بودن برای این شغل‌ها است.

در نهایت، اگر اهداف حرفه‌ای شامل تحقیقات کاربردی و یا حرفه‌ای در دانشگاه باشد، یک دکترا در مهندسی کامپیوتر ممکن است جواب دهد.

انتخاب رشته مهندسی کامپیوتر را در صورتی به شما توصیه می‌کنیم، که علاقه کافی برای ادامه این رشته و حضور در بازار کار آن را داشته باشید.

دیدگاه ها (2)

  • ابوالفضل غلامی
    آذر 16, 1399 - 11:44 ب.ظ

    ممنونم از این همه مطالب عالی تون من نظرم بود که از رشته کامپیوتر به رشته دیگه تعغیر رشته کنم با دیدن مطالب و فیلم تون نظرم بر گشت ممنون از تون اقای اسماعیلی

    پاسخ
    • hamed
      آذر 19, 1399 - 8:38 ب.ظ

      از همراهی شما سپاسپگزاریم

      پاسخ

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *